Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Για τη σύσκεψη που διοργάνωσε η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ.

Την Τρίτη 14 Ιούνη πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη σωματείων, επιτροπών αγώνα και μεμονομένων συνδικαλιστών που διοργάνωσε η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ.

Εισηγητικά ο συναγωνιστής Σπύρος Σαμοΐλης, μέλος της Γραμματείας Κέρκυρας, αναφέρθηκε στους αγώνες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και σε επιμέρους εργασιακούς χώρους, που παρά την αναντιστοιχία τους με την επίθεση που δεχόμαστε, δείχνουν το δρόμο. Δείχνουν ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που αντιστέκονται στα σχέδια των μεγαλοεπιχειρηματιών και του πολιτικού τους προσωπικού, παρά την προπαγάνδα και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων, που στηρίζουν την καπιταλιστική ανάκαμψη-ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη από την οποία οι εργαζόμενοι και ο υπόλοιπος λαός δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα αντίθετα έχουν να χάσουν πολλά περισσότερες, καθώς προϋπόθεση για να έρθει είναι το παραπέρα τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, η συνεχής υποβάθμιση της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. 

Ακόμα, έγινε αναφορά και στο ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως της πλειοψηφίας της διοίκησης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, χωρίς την «πολύτιμη συμβολή» των οποίων τα μεγάλα αφεντικά δε θα προωθούσαν με την ίδια ευκολία τα συμφέροντά τους σε βάρος των εργαζομένων. 

Τονίστηκαν παράλληλα οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τον λαό μας αλλά και τους άλλους λαούς από την ένταση των ανταγωνισμών μεταξύ των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, που για τα κέρδη τους οδηγούν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε σφαγή τους λαούς, στην προσφυγιά και στην εξαθλίωση. Αναδείχθηκε ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος έχει την ίδια αιτία με την φτώχια, την ανεργία, την εξαθλίωση, το φασισμό, την κρίση, που αποτέλεσε την πρόφαση για τα μέτρα που μας φορτώνουν το ένα πάνω στο άλλο. Ότι, επί της ουσίας, η εκμετάλλευση των εργαζομένων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας είναι η αιτία των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Με δύο λόγια η ειρήνη τους και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος τους, αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας! 

Τέλος, έγινε αναφορά στο σχέδιο δράσης των σωματείων για το επόμενο διάστημα και η ανάγκη δεσίματος του αγώνα για το άμεσο πρόβλημα με τον αγώνα για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των:
Κερκυραϊκού Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων-Βιοτεχνών-Εμπόρων
Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας
Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών
Ομάδας Γυναικών Κέρκυρας της ΟΓΕ

Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από εκπροσώπους σωματείων και άλλους συνδικαλιστές και στο τέλος υιοθετήθηκαν ψηφίσματα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια σε διώξεις μαθητών και εργαζόμενων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, καθώς και ενάντια στις μεθοδεύσεις περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης, όπως εκφράζεται από την πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών του ΓΝΚ, η οποία στρέφεται ενάντια σε αγωνιζόμενες συνδικαλίστριες που έχουν στοχοποιηθεί από την εργοδοσία.

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, για να ανασυντάξουμε το κίνημά μας και να περάσουμε στην αντεπίθεση με ταξικό προσανατολισμό. Η εμπειρία, από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. και στο νησί μας, δείχνει ότι, παρά τη δύσκολη κατάσταση, οι εργαζόμενοι όταν αγωνίζονται με ταξικό προσανατολισμό μπορούν να έχουν κατακτήσεις, μπορούν να ανοίξουν δρόμους και προοπτική για μια ζωή που στο επίκεντρο θα έχει τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες!

Καλούμε όλους του εργαζόμενους, όλο το λαό να αντισταθούμε στα πολεμικά τους σχέδια συμμετέχοντας μαζικά στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από το Π.Α.ΜΕ. με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων και από άλλες βαλκανικές χώρες στις 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη. Η αναχώρηση για Θεσσαλονίκη θα γίνει νωρίς το πρωί, από το λιμάνι και η επιστροφή αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα σωματεία του ΠΑΜΕ και στα τηλέφωνα:

6978404989
6987418692
6948546149
2661039312