Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ για την τακτική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΚΚ


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.
ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/3/2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η προγραμματισμένη ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, κατέληξε για ακόμα μια φορά, σε μια κωμικοτραγική παράσταση. Το θέατρο του παραλόγου θα ήταν για γέλια, αν η κατάσταση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ΚΑΙ στην περιοχή μας, δεν ήταν τόσο τραγική και η νέα καταιγίδα μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τους “θεσμούς”, δεν την έκανε ακόμα χειρότερη.

Η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΚ, εκτελώντας με συνέπεια το ρόλο της, αυτό της φωνής της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, παρέθεσε πλήθος “στοιχείων” για τη “δράση” της όλο το προηγούμενο διάστημα, δράση, που καλύτερα από τον καθένα, γνωρίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο νησί μας!

Στο παραλήρημα του Προέδρου πριν καν την ανάγνωση της εισήγησης, στοχοποιήθηκαν ολόκληροι κλάδοι εργαζομένων όπως αυτός των ξενοδοχοϋπαλλήλων, δείχνοντας ευθύς εξαρχής τη διάθεση της πλειοψηφίας της Διοίκησης, να κάνει καθαρό το ποιος είναι ο πραγματικός της αντίπαλος.

Στην πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να μπει για συζήτηση στη Γενική Συνέλευση - που αποτελεί το ανώτατο όργανο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό μας -  η ΜΟΜΦΗ που κατέθεσαν οι δυνάμεις μας απέναντι στην πλειοψηφία της Διοίκησης, προκειμένου οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι με ευθύνη να τοποθετηθούν για τον επικίνδυνο ρόλο που παίζει στο κίνημα και να τον καταδικάσουν, το “Προεδρείο” (δηλαδή, πάλι οι ίδιοι), με διάφορα τερτίπια, στάθηκε αρνητικό ακόμα και στη συζήτηση του θέματος!

Κατά τα άλλα, οι κραυγές για “δημοκρατία”, “ενότητα”, “δίκιο” περίσσεψαν!

Άξιος συνοδοιπόρος τους σε αυτή την παράσταση στάθηκε ο εκπρόσωπος της Ριζοσπαστικής  Παρέμβασης Κέρκυρας (ΛΑΕ) που θα τον ζήλευε κάθε προβοκάτορας, ενώ η απουσία εκλεγμένων αντιπροσώπων από το σώμα, συνέβαλε στο να μην υπάρχει εκείνη η πλειοψηφία που θα οδηγούσε σε ψηφοφορία της πρότασης Μομφής που κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας, είναι πολλές και σύνθετες. Οι εργαζόμενοι και στην περιοχή μας χρειάζεται ΤΩΡΑ να μπουν μπροστά σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Οργανωμένοι στα σωματεία μας, δίνοντας μάχη αυτά να γίνουν ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ για τα συμφέροντά μας, να αποκτήσουν δηλαδή πραγματικά ταξικό χαρακτήρα κόντρα στα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και της τάξης της στο σύνολό της, κόντρα στο πολιτικό προσωπικό και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που διευκολύνουν το τσάκισμα των δικαιωμάτων και των ζωών μας. Η “ανάπτυξη”, η “παραγωγική ανασυγκρότηση”, η “αναδιανομή των κερδών προς όφελος των χαμηλότερων στρωμάτων” είναι μερικά από τα επιχειρήματα όλων των παραπάνω για να δέσουν ξανά χειροπόδαρα την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Για να συνεχίσουν να κρατάν το εργατικό – λαϊκό κίνημα κάτω από ξένη για τα συμφέροντά τους σημαία!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία που τώρα ανοίγουν, στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα, στα Σούπερ Μάρκετ και τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα, στο λιμάνι, το αεροδρόμιο, στο νοσοκομείο και την Τοπική Διοίκηση, στα σχολειά και τις Σχολές, ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι του νησιού, οι άνεργοι, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες πρέπει ΤΩΡΑ να κάνουν το βήμα. Να ενώσουν τη φωνή τους απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματικούς ομίλους και την εξουσία τους. Να υψώσουν τοίχο στη νέα λεηλασία που ετοιμάζουν για τη ζωή μας με το κλείσιμο της αξιολόγησης, τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα προωθήσουν.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας, με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης.

Τη μέρα που θα συνεδριάζουν στο Eurogroup και θα βάζουν τις υπογραφές τους για τη νέα μας σφαγή, ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι να βρεθούν στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα σωματεία και οι συνδικαλιστές που βρίσκονται στη δύναμη του 

ΠΑΜΕ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ, στις 7.30 μμ στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ!

Να προετοιμάσουμε δυναμική απάντηση με ΑΠΕΡΓΙΑ! Να μην αφήσουμε στιγμή να πάρει ανάσα η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές της σε κανέναν χώρο δουλειάς. Με μαζικές διαδικασίες, οργανωμένα, συζητάμε, αποφασιζούμε, μπαίνουμε μπροστά στη διεκδίκηση της κάλυψης των απωλειών που είχαμε για τα κέρδη τους την περίοδο της κρίσης, στη διεκδίκηση όλων όσων μπορούμε να έχουμε με βάση τις δυνατότητες που δημιουργεί η δική μας δουλειά στη σύγχρονη εποχή! Οι ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους ΔΕΝ μπαίνουν κάτω από ξένη σημαία!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε αυτόν τον αγώνα, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, δεν είναι απλά άλλο ένα εμπόδιο λόγω λαθεμένης λογικής. Είναι επικίνδυνη γιατί είναι εργοδοτική! Είναι συνοδοιπόρος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που αυτή τη στιγμή υπογράφει Συμβάσεις που νομιμοποιούν το αίσχος! Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνομιλεί απευθείας και συμφωνεί με εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, έχοντας υπογράψει ακόμα και μνημόνια συνεργασίας με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

 Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων στις ζωές μας, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες τη φτωχή αγροτιά. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία!

 Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή:
ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!