Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Η δική μας απάντηση στα νέα μέτρα Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ

Τη δική μας απάντηση στα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ δώσαμε οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας σε μαζικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ ενάντια στα μέτρα που θα έρθουν και θα προστεθούν σε αυτά που ήδη εφαρμόζονται και έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση εργαζόμενους και συνταξιούχους, μικρομεσαίους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους.

Όπως αυτά που αφορούν:
  • Τα εργασιακά με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών, ακόμα και του κατώτερου, με εφαρμογή υποκατώτερου μισθού.
  • Νέα εκτεταμένη φοροληστεία, επιπλέον από αυτή που ήδη ζούμε, με τη μείωση του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Για να φορολογούνται και όσοι αμείβονται με 400 ευρώ!
  • Νέες μειώσεις στις συντάξεις και να σκεφτούμε ότι ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί πλήρως τα μέτρα του νόμου-λαιμητόμου που είναι πραγματική σφαγή. 
  • Νέα αντιλαϊκή συμφωνία για την παγίωση των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων και για μετά το 2019.

Οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας διαβεβαιώσαμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, αλλά με όλες μας τις δυνάμεις θα οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που χαντακώνει τις ζωές μας, για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.
Τέλος απευθύναμε κάλεσμα αγώνα, ενημέρωσης και προετοιμασίας σε όλους τους εργαζόμενους μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες να δοθεί μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση στο επόμενο διάστημα. 
Όλοι στον αγώνα - κλιμακώνουμε - συνεχίζουμε.

Κέρκυρα 22-2-17