Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγελία για την απόλυση εργαζόμενης καθαρίστριας του ΓΝΚ από την ΟΑΣΚ

"ΟΣΟΙ  ΣΠΕΡΝΟΥΝ  ΑΝΕΜΟΥΣ  ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ  ΘΥΕΛΛΕΣ"

Όταν οι άνθρωποι του μόχθου χάνουν την δουλεία τους γιατί αγωνίζονται να έχουν αυτοί και τα παιδιά τους ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και να μην τους κλέβουν τον ιδρώτα τους, τότε κανείς μας δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος.

Όταν αυτοί που κορόιδεψαν τον λαό με δήθεν "αριστερές" και "επαναστατικές" ρητορικές και τώρα που κάθισαν στον σβέρκο του,  συναγωνίζονται ποιος θα δείξει μεγαλύτερη αφοσίωση στα ιερά και στα όσια των ολιγαρχών του πλούτου, και κάνουν τα στραβά μάτια ή σιγοντάρουν τις διώξεις και τις αυθαιρεσίες σε βάρος σκληρά εργαζομένων, κανείς δεν πρέπει να το ανέχεται.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας δηλώνει ΑΛΥΛΕΓΓΥΑ στην εργαζόμενη της  εταιρείας  καθαρισμού  JCB Security and Facility Α.Ε. που δραστηριοποιείτε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και απολύθηκε για την αγωνιστική της δράση.  

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την διοίκηση της εταιρείας που ενώ θησαυρίζει από τον ιδρώτα των εργαζομένων καθαριστριών, τις αφήνει απλήρωτες, καταστρατηγεί εργασιακά δικαιώματα και επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας με την ποιο απάνθρωπη μέθοδο της απόλυσης και με πρόσχημα "Διότι δεν συνεμορφώθειν προς τας υποδείξεις".  

Και αυτή η εταιρία όπως και όλες οι  "υγιείς"  επιχειρήσεις  της χώρας που θησαυρίζουν από τον κλεμμένο ιδρώτα των εργαζομένων, αξιοποιεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που διατηρεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και που θα το επιδεινώσει ακόμη περισσότερο με την συμφωνία που έχει υπογράψει για  τις ομαδικές απολύσεις και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.   

ΚΑΛΕΙ τους αγροτικούς συλλόγους και όλους τους  αγρότες του νησιού μας. Τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων και όλους τους εργαζόμενους της Κέρκυρας,  να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε οποιοδήποτε αυταρχική και αντεργατική ενέργεια σε βάρος εργαζομένων. Μόνο έτσι θα "τρομάξουν" και θα μαζευτούν αυτοί που σήμερα τρομοκρατούν με απολύσεις φτωχούς μεροκαματιάρηδες.  

ΑΠΑΙΤΕΙ την άμεση ανάκληση της απόλυσης και την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των καθαριστριών.  

ΔΗΛΩΝΕΙ παρών στο αγωνιστικό προσκλητήριο που αποφάσισε το πανελλαδικό συντονιστικό όργανο των αγροτών, με έναρξη των μπλόκων στις 23 Γενάρη. Για να δοθεί μία ισχυρή απάντηση στην αντι αγροτική πολιτική της κυβέρνησης που πασχίζει και στον αγροτικό τομέα για τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών.  

                                                        Για  την   ΟΑΣΚ  
      Ο  Πρόεδρος                                                                              Ο Γενικός  Γραμματέας  
Αρμενιάκος  Βασίλειος                                                                      Μιχαήλ   Μιχαήλ